8 Temmuz 2015 Çarşamba

E-Posta Pazarlama

E-Posta Pazarlama
Yararlı Bilgiler Rehberi

E-Posta İletişiminin 10 Kolay Yolu

1. İlk iş mutlaka müşterilerinizin e-posta adreslerini toplayın. Ancak bunu yaparken unutmamanız gereken püf nokta mutlaka kişilerinin izninin alınmasıdır bunu doğru ya da dolaylı yolla onlara belirtin. Dolaylı yoldan kişilerin izninin alınması bir alışveriş yapılması ya da bir bağışda bulunulması gibi var olan iş ilişkisi yoluyla gerçekleşir. İki yılda en az bir kere alışveriş yapan müşterilerinizin dolaylı yoldan iznini almış olursunuz. Bu sayede Kanada tanıtım postaları Yasası'na da uymuş olursunuz. CASL ( Kanada pornografi ve ticari E-Posta yasası) Yasası'na göre E-Posta okuyucusu aksini belirtmedikçe okuyucu ile e posta iletişimi kurmak için okuyucusunun bir istekte bulması zorunlu değildir. Okuyucunun direk izninin alınması için okuyucuya ( potansiyel müşterinize) bunu açık olarak sormanız ve onların bu e posta alımını kabul etmeleri gerekir. Okuyucunun izni okuyucu bu epostaları almak istemediğini belirtene kadar geçerlidir. Mümkün olduğu kadar okuyucularınızın iznini almaya çalışın.

2. Okuyucunuza eposta alıp almak istemediğini sorarken ne tür E-Posta göndereceğinizi ve içeriği açıkça belirtin. Özellikle özel indirim, promosyon ve extra içerik gibi konular okuyucuların ilgisini çekecektir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken unsur verdiğiniz sözü tutun ve söylediğiniz içerikte E-postalar göndermeye her zaman devam edin yoksa müşteri yada müşteri adaylarınızı kaybedebilirsiniz.

3. Gönderdiğiniz her e postada üyelik listesinden ayrılma bağlantısı bulundurun çünkü insanların ilgi ve ihtiyaçları zaman içerisinde değişebilir.

4. Özel müşterilerinize gönderdiğiniz e-postalarda bunu onlara belirtin. Yeni çıkan ya da ilgilerini çekeceğini düşündüğünüz ürünlerden ve kampanyalardan bahsedin. Bu epostanıza renk katacaktır ve onların size olan bakış açısını değiştirecektir.

5. Müşterilerinizin mahremiyetine saygı duyun
Güven, bir kişinin E-Posta üyeliğini kabul etmesinde büyük rol oynar. Gizlilik şartnamenizin sitenizde açıkça belirtilmesi çok önemlidir. Kişiler bu sözleşmeyi okumasalar bile orada bulunuyor olması güvenilirliğinizi arttırır.

6. Bağlantılarınızı güncelleyin
Kişiler eposta adreslerini sıklıkla değiştirebilirler bunun farklı sebepleri olabilir( Okul, iş değiştirmek, yeni bir servis sağlayıcısından yeni bir eposta adresi almak vs.) Bu nedenle kişilere eposta adreslerini kolayca değiştirebilecekleri bir bağlantı sunun. Aksi takdirde bunu öğrenen son kişi siz olabilirsiniz.

7. Takipçi kitlenizi yormayın
Çok sayıda eposta gönderip kişileri eposta yağmuruna tutmayın. Eposta içeriğini göz önünde bulundurarak bu e postayı hangi zaman aralığında göndereceğinize karar verin ve bu sınırı aşmayın ki okuyucularınız bunalıp sıkılmasınlar.

8. Dakik ve çalışkan olun
E-posta üyeliğinden ayrılmak isteyen bazı okuyucularınız websitesindeki üyelikten ayrılma bağlantısını değil e-posta ile yolladığınız bağlantıyı kullanıp üyelikten ayrılabilirler. Bu nedenle posta kutunuzu sık sık kontrol edip üyelikten ayrılmak isteyen okuyucularınızı hemen üyelikten ayırın. Ayrıca posta kutunuzu sıklıkla kontrol etmeniz e-posta yolu ile size iletilebilecek bir şikayetten derhal haberdar olmanızı ve gerekli tedbirleri almanızı sağlayacaktır.

9. Raporlarınızı takip edin
Raporlarınızı kontrol edin üyelikten ayrılma oranınıza bakın, eğer ayda %0.5 oranından fazla okuyucunuz üyeliğini iptal ediyorsa bu e-posta içeriğiniz ya da e-posta gönderme sıklığınız ile ilgili birşeyleri değiştirmeniz gerektiğini gösterir. Açılıp hiç tık almayan e-postalarınız da yine bunları tekrar gözden geçirmeniz gerektiğinin göstergesidir.

10. Asla bir okuyucu kitlesi kiralamayın ya da satın almayın
Bir liste satın aldığınızda ya da kiraladığınızda okuyucuların iznini almış olmazsınız. Kişiler üye oldukları yerden e-posta almak isterler, tanımadıkları üçüncü bir kişiden değil. Çeşitli platformlardaki hazır listelere aldanmayın. Bu üyeler çok kısa zamanda üyeliklerini bırakacaklardır. Uzun vadeli fakat en sağlam çözüm kişilerin iznini sizin almanızdır. Bu şekilde giderek büyüyen geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacaksınız.


Eğer bu 10 yöntemi uygularsanız pazarlama stratejileriniz ile birlikte işiniz de sağlam adımlarla büyüyecektir.


* Üyelik formunuz e-posta mesajları almaları için kişilerin iznini açık bir dil ile istiyor mu?
* Bu iznin hangi kişi, kurum ya da kuruluşa verildiği formda açık bir şekilde belirtiliyor mu?
* Bu formda kişilerin istedikleri zaman üyelikten kolaylıkla ayrılabilecekleri belirtiliyor mu ?
* Bu izni belgeleyebilecek bir sisteminiz var mı?


Otorite Dijital Müşterisi değil misiniz?
Otorite Dijital ile e-posta ilişkilerinizi düzenlememiz ve geliştirmeniz için gerekli tüm araçlara sahip olabilirsiniz. Bize ulaşın www.otoritedijital.com ya da 07703868672
Küçük ölçekli firmaların büyük işler başarmalarına yardımcı oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder